Hibaüzenet

  • Notice: Undefined offset: 3 user_node_load() függvényben (/home/ablakepszer/public_html/modules/user/user.module 3697 sor).
  • Notice: Trying to get property of non-object user_node_load() függvényben (/home/ablakepszer/public_html/modules/user/user.module 3697 sor).
  • Notice: Undefined offset: 3 user_node_load() függvényben (/home/ablakepszer/public_html/modules/user/user.module 3698 sor).
  • Notice: Trying to get property of non-object user_node_load() függvényben (/home/ablakepszer/public_html/modules/user/user.module 3698 sor).
  • Notice: Undefined offset: 3 user_node_load() függvényben (/home/ablakepszer/public_html/modules/user/user.module 3699 sor).
  • Notice: Trying to get property of non-object user_node_load() függvényben (/home/ablakepszer/public_html/modules/user/user.module 3699 sor).

Mielőtt döntene...

Sajnos sokan vannak a piacon, akik kizárólag az alacsony árral kívánnak vásárlókat szerezni, és nem beszélnek arról, hogy az alacsonyabb ár általában gyengébb minőséget is jelent. Az pedig, hogy igazából az olcsó lesz végül a drága, régi igazság! Miután egy ablaknak több évtizeden át kell a házat szolgálnia, egyáltalán nem mindegy, milyet építünk be a házunkba, lakásunkba. A következő rövid összefoglalóval szeretnénk segíteni döntését:

  Használati érték  
Jellemző Magasabb Alacsonyabb Megjegyzés/Javaslat
Közép vagy széltömítéses profilból készül-e az ablak? közép szél A középtömítés jobb hő-, hang-, víz-, és légszigetelést, nagyobb biztonságot jelent.
Milyen széles a profil? (szaknyelven beépített mélység) szélesebb keskeny A szélesebb profilok jobb hő-, és hangszigetelést jelentenek.
(75 mm beépített mélység)
A, B, vagy C kategóriás profilból készül-e az ablak? E mögött a profil falvastagsága rejlik, EU szabvány szerint (MSZ EN 12 608)
'A' az igazi! 'A' kategóriás profilból válasszon ablakot! Beépítés után látható profil oldalak min: 2,8-3mm.
Minél vastagabb egy profil, annál jobb az ablak.
Ha vastagabb a profil, a hegesztett sarkak szilárdsága magasabb.
Az ablak nyitása, zárása biztosabb.
Kamraszám A magasabb kamraszám jobb, de csak akkor, ha elég hely van a megfelelő merevítő vas beépítésére! Jobb hő-, és hangszigetelés.
(5, 6, 7 kamra és 75 mm!)
A merevítő vas falvastagsága Minél vastagabb, annál jobb! A vas teszi lehetősév, hogy az ablak ellenálljon a szél nyomásának, az üveg ne törjönel. Ne várja meg, amíg a lakása egy nagy viharban beázik, ellenőrízze az acél merevítő vastagságát rendelés előtt!
Az üveg minősége, Ug és φg érték Minél alacsonyabb mindkettő, annál jobb az üveg! Kérje a φg értéket is! Kérjen az üvegről minőségi bizonylatot! A Panorama-ba 3 rétegű üveg is beépíthető.
Az üvegközti távtertó anyaga alumínium, acél, vagy műanyag. Műanyagot, vagy acélt kérjen! A távtartó lényegesen befolyásolja a komplett ablak hőszigetelését! Műanyag távtartó alkalmazása csökkenti a páralecsapódást! Ebben az esetben az a jó, amelyik kevésbé vezeti a hőt. Az alumínium jól vezeti ,ennél fogva nagyobb a lecsapódás veszéje.
A tömítés Nem hegeszthető Hegesztett A nem hegeszthető a jobb. A hegeszthetőség érdekében a tömítés anyaga hőre fokozottan lágyuló. A hidegben ugyanakkor hamarabb rideg lesz. Pont a legnagyobb hidegben lehet rossz az ablak záródása.
Szellőzés Jobb a tok átütése nélküli szabályozott megoldás A kiegyensúlyozott szellőzés fontos: ha kevés, nem elegendő a friss levegő, magasabb a páratartalom, ami növeli a fűtési költségeket. Amennyiben sok, kiengedi a felmelegített levegőt.
Légzárás A magasabb érték a jobb! MSZ EN 14 231 szabvány szerinti 4. osztályt válasszon! (Esetleg 3. osztályút.)
Vízzáras A magasabb érték a jobb! MSZ EN 14 231 szerinti 8A vagy 9A besorolásút keressen!
Szélállóság A magasabb érték a jobb! C2 vagy C3 besorolásút kérjen!

 

Nyílászárók

Nyílászáróink legfőbb jellemzői a kivitelezés magas minősége, innovatív funkcionális megoldások, a biztonság és az energiatakarékosság szem előtt tartása.
Nyílászáróink

Szakértői tanácsok

Új ház tervezése során az egyik legfontosabb elem a megfelelő ablakok kiválasztása.Az alapvető tényezők, amelyekre érdemes figyelni az ablakok minősége és osztályba sorolása.

Mielőtt döntene...

Referenciák

Cégünk ország szerte több ezer nyílászárót épített be megalakulásunk óta. Az elmúlt 26 év alatt lakóházak, iskolák, ipari- és egyébb intézmények is voltak megrendelőink között.
Referenciák